reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

26 Eylül 2016 Pazartesi

Limonun Faydaları

C vitamininin bağışıklık sitemi, kalp damar sağlığı ve hastalıklardan daha çabuk kurtulmak için ne kadar önemli bir vitamin olduğunu hepimiz biliyoruz. Limonun diğer faydalarını bir kenara bıraksak bile, kabuğu soyulmuş bir adet limon yemek, günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılıyor.

Tabii bütün bir limonu olduğu gibi yemek bazılarımız için ekşi tadı nedeniyle imkansız olabilir; ancak limonu su ile karıştırarak, çayınıza ekleyerek, salatalarınızda kullanarak tüketebilirsiniz.

Limon sadece gıda olarak tüketildiğinde değil, saç ve cilt bakımında veya ağız sağlığını korumak için önerilen çeşitli bitkisel reçetelerde kullanıldığında da oldukça faydalıdır.

Limonun bir başka önemli özelliği ise bağırsakları, böbrekleri ve karaciğeri temizleyen etkisiyle vücudu serbest radikallere karşı koruması ve buna bağlı olarak görülen pek çok hastalığa yakalanma riskini düşürmesidir.
Bir Bakışta Limonun Faydaları

    Vücut sıvılarının pH değerini dengeler.
    C vitamini bakımından zengindir.
    Karaciğeri temizler.
    Bağırsakları temizler.
    Böbrek ve safra taşlarının çözülmesine yardımcı olur.
    Serbest radikallere karşı koruma sağlar.
    Beyin sağlığını korur.
    Anti bakteriyeldir.
    Antioksidandır.
    Yüksek tansiyona iyi gelir.
    Kansere karşı koruyan bileşenler içerir.
    Göz sağlığını korur.
    Kalsiyum, demir, fosfor ve diğer mineraller bakımından zengindir.
    Bakteri birikimini önleyerek ağız sağlığını korur.
    Gribe karşı vücudu güçlendirir.
    Cilt üzerinde kullanıldığında enfeksiyonu önler.
    Cilde parlaklık verir.
    Kaşıntıya iyi gelir.
    Kepeği azaltmak için kullanılabilir.
    Sindirime yardımcı olur.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri